دانلود تحقیق درمورد سنايي غزنوي

دانلود تحقیق درمورد سنايي غزنوي

0 7.1k
دانلود تحقیق درمورد سنايي غزنوي

با دانلود تحقیق در مورد سنايي غزنوي در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق سنايي غزنوي را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق سنايي غزنوي ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد سنايي غزنوي

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:8 صفحه

قسمتی از فایل:

مزار سنايي در غزنه

 

سنايي غزنوي. ابوالمجد مجدود‌بن آدم ( 463- 545 هجري قمري)  در شهر غزنين (در افغانستان امروزي) به دنيا آمد. او‌ در آغاز جواني‌ شاعري‌ درباري‌ و مداح‌ مسعود بن‌ ابراهيم‌ غزنوي‌ و بهرام‌ شاه‌ بن‌ مسعود بود. ولي‌ بعد‌ از سفر به‌ خراسان‌ و اقامت‌ چند ساله‌ در اين‌ شهر‌ و ملاقات‌ با مشايخ‌ تصوف،‌ تغييري‌ عميق‌ در روحيات‌ و اخلاقيات‌ او ايجاد شد و در نهايت‌ به‌ زهد و انزوا و تأمل‌ در حقايق‌ عرفاني‌ روي‌ آورد.

سنائي‌ در طريقت‌ و سير و سلوک‌ مريد شيخ‌ ابو يوسف‌ يعقوب‌ همداني‌ بود و مولانا جلال‌‌الدين‌ رومي با وجود کمال‌ فضل، خود را از متابعان‌ و پيروان‌ او مي‌دانست‌.

سنائي‌ پس‌ از بازگشت‌ از سفر مکه‌ مدتي‌ در بلخ‌ بسر برد و  از آنجا به‌ سرخس‌ و مرو و نيشابور رفت‌. وي‌ در هر مکان‌ مدتي‌ به‌ سير و سلوک‌ و عرفان‌ پرداخت‌ و سرانجام‌ درغزنين‌ در سال‌ 545 ه.ق‌ درگذشت‌.

 

سنائي‌ در دوره‌ اول‌ فعاليت‌‌هاي‌ ادبي‌ خويش‌ شاعري‌ مداح‌ بود، روش‌ شاعران‌ غزنوي، بخصوص‌ عنصري‌ و فرخي را تقليد مي‌کرد. در دوره‌ دوم‌، که‌ دوره‌ تغيير حال‌ و تکامل‌ معنوي‌ او بود، به‌ معارف‌ و حقايق‌ عرفاني‌ و حکمي‌ و انديشه‌هاي‌ ديني‌ پرداخت‌.

در واقع سنايي اولين‌ شاعر ايراني‌ پس‌ از اسلام‌ بشمار مي‌رود که‌ حقايق‌ عرفاني‌ و معاني‌ تصوف‌ را در قالب‌ شعر ارائه کرده است.

سنايي در عصر خودش يک شاعر نوگرا بود. بيشتر محققان او را مبدع و پايه گذار شعر عرفاني مي دانند. سبکي که او آغاز کرد، با عطار نيشابوري تداوم يافت و در شعر جلال الدين محمد بلخي به اوج خود رسيد.

 

شعر عرفاني و قالب‌هاي مضاميني که سنايي آنها را به کار گرفته، تنها نوآوري اين شاعر بزرگ در ادب پارسي نيست. او در همه انواع شعر کلاسيک قبلي سنايي نو نگري مي کند و حال و هوايي تازه اي به آن ها مي افزايد

اگر به سير قصيده سرايي از فرخي و کسائي مروزي تا عصر سنايي نگاه کنيم،‌ متوجه تکرار مضمون‌ها و تصويرها مي‌شويم. در واقع انگار شعرا ديگر حرف تازه‌اي در شعرهايشان نداشته‌اند. شعر فقط يک مضمون داشت و آن هم ستايش پادشاه و امرا و وزرا بود، که چنگي به دل نمي‌زد و تازگي هم نداشت. يعني اگر در قرن چهارم هجري قمري از خواندن مديحه سرايي‌هاي فرخي سيستاني لذت مي بردند، در دوره سنايي ديگر خواندن اين اشعار لذتي نداشت.

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر