دانلود تحقیق درمورد شهرستان ميانه
با دانلود تحقیق در مورد شهرستان ميانه در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق شهرستان ميانه را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق شهرستان ميانه ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد شهرستان ميانه
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:9 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
شهرستان ميانه در جنوب شرقي استان آذربايجان شرقي قرار دارد و از چهار سمت به شهرستانهاي خلخال ، اردبيل ، سراب و بستان آباد و هشترود و زنجان حدود مي شود . ميانه مركز شهرستان در بين مختصات جغرافيايي 47 درجه و 42 دقيقه طول شرقي و 37 درجه و 20دقيقه عرض شمالي واقع است . ارتفاع آن از سطح دريا 1100متر و مساحتش بالغ بر 5590 كيلومتر مربع است و جمعيت ان برابر با سرشماري سال 1370 به 230 هزار نفر مي رسد . اين شهرستان با 360 روستا اطراف داراي 4 بخش به نامهاي : كاغذكنان ، كندوان ، تركمنچاي و بخش مركزي است و اختلاف افق شرعي آن 14 دقيقه و 48 ثانيه از شهر تهران تفاوت دارد .
ساختار جغرافيايي :
خط راه آهن تبريز ـ تهران از سمت جنوب اين شهر و جاده بين المللي نيز از طرف شمال آن عبور مي كند . اين راهها هر كدام پس از پشت سر گذاشتن چنديدن طول نسبتاً طولاني و دههاي پل در اين منطقه ضمن اينكه ارتباط شمال و غرب كشور را با مركز و جنوب برقرار مي سازد خط ارتباطي بسيار موثر ميان شهرها و استانهاي صنعتي و مهم ايران با كشورهاي آسيايي و اروپايي به شمار مي آيد و بدين ترتيب شهرستان ميانه را از نظر ارتباطي در جايگاه استراتژيكيي ـ سياسي ـ اقتصادي و نظامي قرار مي دهند .
اين شهرستان در ميان دو رشته كوه بوزقوش ( بوز در زبان تركي آذري به معني خاكستري و قوش به معني پرنده مي باشد و بوز قوش پرنده اي است از راستاي شكاريان ) و قاپلان ( به معني پلنگ كه كلمه قافلان معرب آن است ) قرار دارد و بيشتر روستاهاي خود را نيز در دامنه هاي سرسبز و خرم اين دو كوه بزرگ پرورش داده است .
رشته كوهها :
رشته كوه جوان قاپلان ( قافلانكوه ) نام آشنايي براي همه مردم ايران است كه در جنوب و جنوب شرقي ميانه با ارتفاع 1888 متر سر به آغوش آسمان نهاده است و درس پايداري و بردباري به ساكن آن نواحي مي دهد و همواره آن را از نعمت هاي آفريدگار در دامنه ها و قله هايش بهره مند مي سازد .
كوه بزرگ ديگري در شمال شهرستان ميانه دامن محبت و صفا گسترده است كه نامش بوزقوش مي باشد . اين رشته كوه يكي از كوههاي مهم آذربايجان است كه در ميان شهرستانهاي اردبيل ، سراب و بستان آباد قرار دارد و به صورت مرز طبيعي شهرستان ميانه را از آنان جدا مي سازد و ارتفاع آن در نزديكيهاي روستاي سيد منصور به 3100 متر مي رسد .
ميدان داغي نيز از ديگر كوههاي اين ناحيه است كه در شمال غرب خلخال و شمال شرق ميانه در منطقه گرمرود ( بخش مركزي كندوان ) با جهت شمالي ـ جنوبي قرار دارد . بلندترين قله آن در نز ديكي روستاي ني باغي و چهل نور به ارتفاع 2560 متر مي رسد .
رودخانه ها :
شهرستان ميانه را به حق بايد شهرستان رودها و رودخانه ها ناميد ، زيرا حد ان علاوه بر رو دخانه بزرگ و مهم و تاريخي ، دهها رودخانه كوچك و بزرگ و مسيرهاي فراواني در ان وجود دارد . با توجه به اينكه در شمال غرب سرزمين ايران تنها سه حوضه آبرريزي به نامهاي : ارس در شمال درياچه اروميه در غرب و قزل اوزن در جنوب قرار گرفته است اكثر رودهاي حوضه آبريزي جنوبي شمال غرب ايران به سمت اين شهرستان در حركتند و در نهايت همه آنها با عبور از اين رودها و رودخانه ها وارد رودخانه مهم قزل اوزن مي شوند . پنج رودخانه مهم شهرستان ميانه عبارتند از : قزل اوزن ، قرانقو ، ميانه رود ، آيدوغموش و گرمرود مي باشد.