دانلود تحقیق درمورد پوشش و پرچم در جنگهاى عصر اسلامى
با دانلود تحقیق در مورد پوشش و پرچم در جنگهاى عصر اسلامى در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق پوشش و پرچم در جنگهاى عصر اسلامى را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق پوشش و پرچم در جنگهاى عصر اسلامى ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد پوشش و پرچم در جنگهاى عصر اسلامى
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:20 صفحه
قسمتی از فایل:
در اين نوشتار ابتدا به بحث مختصرى پيرامون نوع و رنگ پوشش نيروهاى نظامى در عصر پيامبرصلى الله عليه وآله و خلفاى پس از او تا عصر عباسيان پرداخته مىشود، آنگاه تلاشهاى آنان براى يكسان سازى نوع پوشش نيروهاى رزمى جهت هماهنگى و تشخيص نيروهاى خودى از دشمن، تشريح مىشود. سپس از دو نوع نشان با عنوان لوا و رايت، در سپاه رزم آن روزگار، سخن به ميان آورده و تفاوتها، كاركردها و جايگاه آنها در لشكر اسلام بر مىشماريم و سير تحول آن را از عصر پيامبرصلى الله عليه وآله تا عصر عباسيان دنبال مىكنيم.
مقدمه
پوشش نظامى و پرچم، از جمله مباحثى است كه از ديرباز مورد توجه نيروهاى نظامى بوده است. پوشش و البسهى نظامى، در طى اعصار دچار تحول و تكامل شده و همواره به سوى يكسانى و متحد الشكل شدن پيش رفته و سرانجام جزء لاينفك سازمان رزم و نيروى نظامى گشته است.
پوشش جنگى در ميان همهى اقوام و ملل تا حدودى با پوشش غير جنگى متفاوت بوده و بر حسب نوع تخصص و رستهى جنگجو در جنگ، تغيير مىيافته است. آنچه در اين مقاله مورد توجه ما مىباشد، پوشش يكسان نظامى است كه در عصر اسلامى همواره مورد عنايت پيامبرصلى الله عليه وآله و نيز ساير خلفا و فرماندهان جنگ قرار داشته است. پوشش يكسان، بيشتر با هدف شناسايى نيروهاى خودى از دشمن، تعيين جايگاه قبايل و اقوام و نهايتاً نظم و انسجام نيروى نظامى در نظر گرفته شده است. پرچم يا به عبارت عربى و اسلامى آن لوا و رايت نيز به همين هدف از زمانهاى دور مورد توجه بوده است. در ابتدا پرچم در اسطورههاى ملتهاى مختلف داراى معنا و مفهومى خاص بوده و چه بسا ممكن است طرح آن از همان اسطورهها به ميدان واقعى جنگ تسرى يافته باشد. از پرچم كاوهى آهنگر، كه تكهاى از لباس چرمين آهنگرى او بود و براى دادخواهى عليه ستم و ستمگرى به كار برده شد، تا پرچم چينىها كه اژدهاى اسطورهاى رودخانهى گنگ يا زرد بر آن نقش بسته است و نيز از پرچم عقاب عصر رسول خداصلى الله عليه وآله، تا پرچم سياه ابومسلم خراسانى و نيز پرچم سرخ خرم دينان و پرچم سبز علويان، همه و همه از يك طرف رمز، نشانه، زبان و علامتى است براى بيان انديشهها، عقايد، مذاهب و احساسات درونى يك ملت، قوم و يا يك نژاد و از طرف ديگر علامتى است براى شناسايى نيروهاى خودى از دشمن و يا جايگاه قبيله و نيروهاى آن در جنگ.
وجود پرچم در سپاه و به اهتزاز در آمدن آن، مايهى دلگرمى و تقويت روحيهى جنگجويان و سقوط آن به معناى شكست و مايهى نوميدى آنان بود. چه جانهايى كه براى به اهتزاز نگه داشتن پرچمها در جنگ فدا شدند و چه شمشيرهايى كه براى سقوط آن بر پرچمداران فرود آمدند.
در اين مقاله برآنيم تا نقش و جايگاه پوشش يكسان رزم و نيز پرچم را كه در عصر اسلامى از آن به لوا و رايت ياد مىشد تشريح نماييم و سير تحول آن را از عصر پيامبرصلى الله عليه وآله تا عصر عباسيان، بيان كنيم.